2012. március 28., szerda

utolso nap Bangkokban

nem ez volt eletem legjobb buszos utazasa es alvasa.. jegcsappa dermedve szalltunk le reggel fel 8 fele a buszrol Bangkokban, a busz ajtajanal a paras 38 fok arconvagott, mikozben alig lehetett leszallni a taxit tukmalo thaioktol. ujra itt.. :)) probaltunk meros taxit fogni, hogy ne legyunk atverve, de olyan tomeg allt taxira varva, hogy eselytelen volt. egy taxis odajott, mondtuk, hogy taximeteres kocsit szeretnenk, kirohogott es odebbment. igy maradt a tuk-tuk aranyaron, mert sietnunk kellett. Reggel 7re foglaltunk le egy kirandulast az uszo piacra, es mar igy is csunya kesesben voltunk. Kulonleges elmeny reggel tuk-tukkal keresztulhasitani Bangkokon, orulsz, ha kapsz levegot. :)
Nem gondoltuk volna, de az utazasszervezok megvartak minket, sot, meg a csomagjainkat is el tudtuk pakolni egy utazasszervezo irodaba. A turistak szallitasat es az utazasokat ketseg kivul profin szervezik.
Mivel annyit kestunk, hogy az osszes kisbusz elment az idoben, vagy kicsit keso turistakkal, szereztek egy autot, es minket + ket (szerintem) japan csajjal egyutt vittek minket az uszo piacra. Az elindulas utan husz perccel es az erosen kulvaros jelleg alapjan gyanus volt, hogy nem Bangkokban maradunk. Es valoban legalabb egy orat utaztunk Ratchaburiba. (A legkondi az autoban is ezerrel ment. Nagyon faradtak voltunk. Ezen a ponton en mar kevesebb erkedlodest mutattam az uszo piac irant, es hogy oszinte legyek, vagytam haza).
Megerkeztunk. Minden nagyon gyorsan tortent. Gyorsan mentunk, gyorsan be a piacra, gyorsan be egy csonakba es mar indultunk is a korutra. Az uszo piacot ugy kell elkepzelni, mint egy rendes piacot, csak az utak helyett csatornak vannak, es a csatorna szelerol es a hajokrol is arulnak. A kozponti reszen rettento nagy forgalom volt, mind-mind turista. Volt egy resz, ahol annyira feltorlodtak a csonakok, hogy egymast nyomtak, osszeszorultak, beszorultunk.. A csonakokrol is arulnak meleg etelt, a csonakban fozik! Az arusok fejen altalaban azsiai, kup alaku szalmakalap van. A tobbi arusnal ugyanazok az arucikkek, mint mindenhol szerte Thaifoldon, kicsi Buddha, legyezo, stb..
A csonakazas elso fele inkabb arrol szolt, hogy a csonakon evezo neni arusok ele vitt minket, aki behuzta a csonakon egy hosszu, fogas bottal, hogy kozel legyunk az aruhoz es mindenaron vasaroltatni akartak velunk. Mi nem vettunk semmit. Szerencsere a csonakazas masik felere kiertunk egy elhagyatottabb, szellosebb reszre, ahol mar inkabb lakohazak voltak. A csonakok evezosok es motoros hajtasuak voltak. Mi ugye evezossel mentunk es mikor egy motoros elhajtott mellettunk, a hullamok dobaltak. Szerencsere viz nem nagyon ert minket, mert minden kosz a csatornakban landol.. Ahogy elhaladtunk egy haz mellett, hirtelen visszafordultam, hogy jol latom-e, hogy egy ferfi egy rohadt nagy kigyot dolgoz fel egy pulton. Jol lattam. A hazak a csatornakra epitve nagyon erdekesek voltak. Mint Ko Panyin. Egy oras volt a csonakazas. Kiszalltunk es egy masik csatornahoz vittek minket, ujabb csonakhoz. Hova megyunk? Snake show. Mar megint! Ujabb csatornak kovetkeztek, ujabb colophazakkal. A csatornak itt mar surun benottek novenyekkel es szemet is boven volt. A kigyo showra nem mentunk be, mint kiderult, nem volt benn az arban, kulon kellett volna fizetni erte, igy Gabor se ment be, kint fenykepezgettunk. Kb. egy ora mulva indultunk kisbusszal vissza Bangkokba.
Egyenes a szallasra, tusolas! Kipihenve nem, de frissebben indultunk be a varosba. Mar nem volt eronk ujabb nevezetesseget megnezni, csak enni es nemi ajandekot vasarolni. Kicsivel kesobb mar szedultunk a faradtsagtol es a melegtol. Massziroztattam egyet, attol jobb lett.
Tiz bahtert lehetett lefenykepezni a kajaskocsin sorakozo kulonfele sult bogarakat. A Khao San road korul mozogtunk, annyira kaotikus es hektikus az az utca, hogy beleszedulsz. Megszolitanak, fabekakat brekegtetnek, kiabalas, zene, meleg, fust..
Kb. este 10-kor hazamentunk, osszepakoltunk es lefekudtunk aludni.
Mert holnap indulunk haza.

Kelloen le voltam zsibbadva ahhoz, hogy ne tudjak elbucsuzni Thaifoldtol lelekben, igy hat muszaj lesz visszamenni!! :))