2012. március 22., csütörtök

szállás tippek

Ha valaki menne, mi ezeken a helyeken laktunk, a legtöbbet tudjuk ajánlani. Tiszta, 2 ágyas, olcsó szobákat keresünk, sehol nem kértünk légkondicionálót, csak ventillátort (fan), mindegyik szobához tartozott fürdő wc-vel, volt ahol csak hideg víz volt.

Bangkok - KS House, 460 baht
Khao San úttól, a hátizsákos turisták paradicsomától nem messze, elég zajos, de olcsó. Csomagot eltárolják, van wifi, bár nem sikerült beüzemelni, vannak pc-k, és van mosoda is.

Chiang Mai - Namkhong Guesthouse, 200 baht
Nem találtam hozzá weboldalt, a cím 47 Thaphae RD. Soi 4. Changklan Muang, Chiang Mai 50100, email namkhongcm@gmail.com. Hangulatos hely kellemes utcácskában robogó kölcsönzőkkel, internet "kávézókkal", masszázshelyekkel, csendes, pár percre a belvárostól és az éjszakai bazártól. Mosattunk is, ingyen wifi is van.

Sukhothai - Sukhothai Guest House, 450 baht
Hangulatos, teraszos bungallók a városban, pár percre a piactól, egy dzsungelszerű udvarban. A szolgáltatások közül csak a sörvásárlási lehetőséget vettük igénybe.

Ko Tao - Tropicana Resort 400 baht
A sziget déli részén van egy kisebb öbölnél, központi helyen, a kikötőtől 1-2 km-re. Profi hely, étterem a tengerparton, masszázs, légzőpipa bérlési lehetőség, internet, mosoda. Vannak bungallók és házak is pár szobával, minden szobához tartozik terasz is.

Ko Pha Ngan, Thong Nai Pan - Pen's bungalow, 300 baht
A sziget legjobb öblének közepén található ez a kis "resort". A bungallónk néhány lépésre volt a tengerpartról, az étterem is közvetlenül itt van.

Ko Pha Ngan, Thong Sala - Phangan Villa, 500 baht
Jó kis hely, közel a kikötőhöz és a központhoz, közvetlenül a homokos parton, függőágyakkal, étteremmel, van wifi de nem ingyenes és pc-k is. Néhány nappal a telihold parti előtt voltunk, valószínűleg felsrófolták az árát.

Nakhon Si Thammarat - Teeny House, 400 baht
Nem találtam hozzá honlapot, mi ebben a városban nem találtunk olcsó szállást a booking.com -on, de az ázsiai megfelelőjén, az agoda.com -on sikerült. A Teeny House nem túl közel, de gyalogtávolságra van a központtól. A környék nem túl bizalomgerjesztő, de maga a hotel modern, nyugatias, tiszta, szinte kirí a környezetéből.

Ao Nang - belvárosi bungalló, 400 baht
A központtól néhány méterre a házak mögött valahogy megmaradt két bungalló, ezek egyikét kaptuk. A helynek a nevét nem sikerült megjegyezni. Ao Nang nagyon emlékeztet az európai tengerparti nyaralóhelyekre. TV-s, légkondis szobára próbáltak mindenáron rábeszélni.

Khao Lak - Fasai House, 400 baht
Nem messze a központtól, mégis csendes helyen van ez a nyugatias kis szálláshely. Barátságos, profi vendéglátók, van wifi, mosoda, pc ingyen használatra, masszázs, buszt foglaltak nekünk. A tenger és a strand kb. 15 perc gyaloglásnyira lehet. Címe 5/54 Moo 7 Kukkak Takuapa, Phangna 82190, email cím: ve_fasai@hotmail.co.th.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése