2012. március 20., kedd

utolso nap a tengernel

Ujbol kipakoltunk a szallasrol, ezuttal nincs visszaut.Reggel a szallasadonk ajanlasara a White Sand Beach-hez mentunk. Szinten hosszu feher homokos part, granitsziklakkal, amik felig eltunnek, ha jon a dagaly. Mikor megerkeztunk, meg apaly volt, aranyos kis rakokcskak sutkereztek a sziklakon.
Elindultunk a parton, ahol egy ido utan megjelentek a szallodas napagyas partok, igy visszafordultunk es letelepedtunk egy olyan szakaszon, ahol nem furdott senki es csak neha neha setalt el valaki, a parti etterembe ebedelni. Itt mi lettunk a tengericiganyok, epitettunk a vizes ruhaknak szaritot fabol, a Mariott es tarsaiban lako egyennapagyas sok kis gunther es jorgenson csak nezett. :)
Jott a dagaly es visszaneztunk a granitsziklakhoz, ahol delelott meg uldogeltunk, az mar viz alatt volt.
Atrobogoztunk a Coconut beachre, utkozben egy rendor tisztelgett nekunk :) A strandon ujbol elsetaltunk a tegnapi utvonalon, csak messzebb. Talalkoztunk a kagylorablo rakocskakkal es tobb doglott meduzaval is. Innentol fogva en mar nem szivesen uszkaltam volna ezen a partszakaszon - egyebkent nem is igazan lehetett volna, mert eleg sziklas-koves volt a talaj - ,mert a konyvben olvastam, hogy a meduza csipese eleg fajdalmas tud lenni, neha veszelyes is, 2002-ben ket turista meghalt valami azonositatlan meduzafajta csipesetol. Visszafele megalltunk a sved hobo hajos barataival beszelgetni. Buszken mutattak, hogy aznap hajnalban milyen nagy halakat fogtak, milyen horgaszbottal. Ittunk egy Chang sort naluk es elkoszontunk.
Ott, ahol tobb ember is furdott, nem mertunk bemenni a vizbe, mert fura dolgok utodtek a labunkhoz. Sosem fogjuk megtudni, mik lehettek azok, de a viz tobbek kozott a partra dobott egy rozsaszin muanyag kannat, aminek kokuszdio feje volt.. ?!? Ehhez nem tudok mit hozzatenni. :)) Altalaban elmondhato, hogy a szemet eltakaritasan meg van mit dolgozniuk, nem kulonben a pirospecsenyere egett turistaknak a gondolkodasmodjukon.
Hazafele uton egy elefantfarm mellett mentunk el. Meglattunk egy kiselefantot, igy bementunk. Itt is lehetett venni egy kosar banant etetni. A kiselefantot Peternek hivtak es ket eves volt es nalam alacsonyabb. Ezek szerint az elefantok lassan nonek. En azt hittem eddig, hogy egy eves korukig megnonek a vegleges meretukre, mint a kutyak vagy a macskak. Szegeny Peter egy meteres lancra volt kotve es nagyon elegedetlen volt, nyugos. Ha a Gabor nem idoben adta neki a banant, rikoltott egyet, nagyon vicces hangja volt. :) Vegul a gondozoja levette a lancrol es elvezette hatra a helyere. Remelem, ritkan van kikotve az egymeteres lanchoz. Nagyon sajnaltam szegenyt, hogy a hulye turistak miatt igy befogjak es rabsagban tartjak, mar nem vagyok ugy oda az elefantfarmokert.
Eljott az ido, hogy bucsut vegyunk a tengertol. Lementunk Hat Khao Lak fostrandjara es egy utolsot furodtunk a tengerben. Viszlat, pápá. De szomoru voltam. :(
Visszaerve a szallasra kapkodva osszeszedtuk magunkat es felszalltunk a buszra Bangkokba.
12 oras ut vart rank egy pingvineknek elohutott buszban. Nem ertem en ezt a logikat. 15 fokra lehutik a buszt es pledet osztogatnak. ?!? Nem lenne egyszerubb 23 fokot tartani es meg pledre sem kene kolteni? A legkondis fuvoka a fejunk felett nem zarhato el, igy reggelre garantalt lehetett az arcureggyulladas. De rajtam nem fognak ki! :) Tobben is atvettek a technikamat es a fejukre huztak a takarot.

2 megjegyzés: