2012. február 25., szombat

Bangkok folyt.

Sziasztok
megerkeztunk a dzsungelturarol elve :)) Legutobb Bangkoknal hagytam abba most onnan folytatom, szep sorjaban. Vegul aznap nem indultunk el eszakra mert sok latnivalo akadt meg. Elindultunk a kiralyi palotaba, de valahogy ugy alakult, hogy nem mentunk be, hanem fogtak nekunk egy tuktukot segitokesz informacioado emberek, es o elvitt minket a Golden Mountainhez (Aranyhegy), ami egy kilato, onnan belatni Bangkokot. megvart minket, majd - es mint kiderult - szinte minden tuktukos el akar vinni a thai turisztikai hivatalhoz, hogy radtukmaljanak ott vmi utat, ezert a tuktukos ingyen benzin kupont kap. hat most is megtortent ez. jol van, voltunk ott is, majd mondtuk neki, hogy mi mar mennenk vissza a kiralyi palotahoz. erre utkozben megallt egy oltonyos boltnal, hogy az az o baratja, nem kell vennunk semmit, csak nezzunk be. lukking, lukking, maj frend, free gaszolin. mondtuk, h mi nem akarunk lukkingolni, menjunk a palotahoz. kb. negyed orat hisztizett a tuktukos az ut szelen, a fent leirt szokinccsel dolgozva, mire otthagytuk, lukkingolj egyedul ba..od.:) erre utanunk jott, hogy na jol van, megis elvinne a palotahoz. a palotaig egyfolytaban szidott minket, mikozben mosolygott. tudni kell, hogy a thaiok akkor is mosolyognak, ha idegesek. o is rohogott mi is rohogtunk, bar az en mosolyom nem volt az igazi, de G jol szorakozott :)). vegre megerkeztunk a kiralyi palotaba. itt talalhato a smaragd Buddha ami a thaiok legszentebb Buddha abrazolasa. Nagyon szep. Engem ez fogott meg, es hogy lotusz viraggal vizet hintettek a fejemre. az ujjas muanyag ingbol kezdett nagyon elegem lenni, amiben egy oran keresztul maszkalnom kellett, mert az ujjatlan ruhat nem nagyon engedik sehol, kezdtem magam ugy erezni, mintha a foliasatorban kapalnek, na akkor elfogyott a turelmem..:) majd megallitott hat darab thai iskolaslany es interjut keszitettek velem, gondolom ez volt a hazi feladat. kerdeztek, hogy mennyi idot toltok itt, merre utazom meg, milyen varosokat, lattam stb. G szepen odebbment es messzirol rohogott rajtam, serenyen keszitve a kepeket.. hogy otthon megmutassa majd, kik lettek az uj barataim, uj Gina, uj Moni, uj Linda, uj Helga..:))

a palota utan egy kis piacon maszkaltunk, es elertunk a folyohoz, a chao phraya-hoz. az allami hajoval mentunk a helyiekkel egyutt a hajon. sokkal jobb elvegyulni kozottuk, jo nezni az embereket, ahogy elik a mindennapjaikat. lehajokaztunk a folyon a kinai negyedhez, ahol allitolag jokat lehet enni az egyik informacioado bacsi szerint. hat nem ettunk :) ez aztan nem volt egy kimondott turistas resz..:)) elvetve lattunk egyet-egyet, szedelegve lezengtek..:) ot perc utan en is. a kinai negyed Bangkok a negyzeten, olyan nyuzsges es szmog van, ami egyszeruen elkepeszto, utcai arusok es kajalosok vegelathatatlan sora, mindenhol auto, robogo, zaj es olyan budos csatorna es minden mas szag, hogy egy jopofa fingszagert mar fizettem volna :)) iszkoltam a hajora, ahol szegyen, de aludtam egyet, nezegetes helyett. sok volt ez a nap.. a hajon keson szalltunk le, gyalog fel orat mentunk vissza a szallasra. probaltunk aludni, de nem ment, igy meg egyet maszkaltunk ejjel a varosban. a napot tizenegy ora alvas kovette..
Aranyhegy:


Kiralyi palota:

Kínai negyed:

2 megjegyzés:

  1. Nem kellett sok időnek eltelnie, hogy öreg barátnőidet hungáriából elfelejtsd, lecseréld! szép :) nagyon jó olvasni a sztorikat, csak így tovább! sok pusz

    VálaszTörlés
  2. jól szájon kellett volna vágni vigyorogva ( csak vicc volt)

    VálaszTörlés