2012. március 4., vasárnap

tomegkozlekedes

Bangkokban igen valtozatos lehetosegek vannak tomegkozlekedesre. Az utlevelemert a repterre magasvasuttal mentem ki, egy irany 45 baht volt. A magasvasutat barmelyik nyugat-europai nagyvaros megirigyelhetne. Buszoztunk is akkor, amikor Chiang Mai utan es a delre tovabbutazas elott egy napot meg Bangkokban toltottunk. Ocska buszok vannak, az uleseknel nincs ablakuveg, kikonyokolnek az emberek, olyan, mint egy gyerekkonyvben. Inteni kell felszallaskor, a 6,5 bahtos jegyet a buszon kell megvenni a kalauztol.
Mi fokent Bangkok belvarosaban mozogtunk, de egy 6millios varosrol van szo, tele csatornakkal. Lattunk a csatornakon menetrend szerint kozlekedo hajokat is. A kalauzok a hajo szelerol egyensulyozva es onnan behajolva szedtek be a jegy arat.

Chiang Maiban nincsenek buszjaratok. A tuktuk es a par taxi mellett a megosztott iranytaxikent mukodo songthaew terjedt el. Amugy mindenki robogoval jar. Itt lattunk meg emberi erovel hajtott tuktukot is.

Sukhothaiban uj celgepek kerultek kepbe. A motoros taxi, felulhetsz egy motoros moge, mellett a, minek is nevezzem, hatulrol iranyitott kis tuktuk. Ez is haromkereku, de a sofor az utasok iranyaba nez.

A szigeteken az utak miatt gyakran terepjaro platojan utaztatjak a nepet. Amugy marad a robogo es a labbusz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése