2012. március 7., szerda

uj sziget, uj kalandok

Kipakolas utan megneztuk a szinte par hazbol, uzletekbol es egy kis watbol allo falucskat.
Koh Pha Nganon minden teliholdkor bulit rendeznek, ez a full moon party, a varazsgombat fogyaszto nemet, holland es amerikai turistak nagy oromere. A buli a sziget deli reszen van es tobb tizezer turista erkezik, igy a tomeget kikerultuk. Itt az emberek kedvesebbek es mosolygosabbak, mint Koh Taon. Kutyak szama valtozatlan, macskak szama szinten. Macska is eleg sok van, de a kutyak meg mindig az elso helyen. Ha latsz egyet, nezz korbe, legalabb meg kettot harmat talasz. A full moon party miatt megnott a turistak, rasztak, leharcolt agyontetovalt emberek szama. Varazsgomba helyett kaphatsz ton lampont, ami egy maszlagfele az erosen toxikus nadragulyak csaladjabol. Aki kiprobalja, napokig hallucinalhat tole es tobben kotnek ki a pszichiatrian is. Itt meg aztan nincsen Zacher Gabor! :))
Nem mintha a gomba kulonb lenne, de tapasztalatom nincs. Viszont lattunk monkot (szerzetes angolul), szoval nagy baj nem lehet :))
Megfigyeltuk, hogy Koh Pha Nganon a nok kevesbe elnyomottak, tobb helyen lattunk uzletet vezeto thai tesasszonyt, akik mar mindent tudnak az eletrol es bolcsnek tunnek. Peldaul a szallasadonk is ilyen tipus volt.
A kis faluban talaltunk egy ekszereket arulo csavot aki 13 eve telepedett le a szigeten es koszoni jol van.
Delutantol estig parton heveres, kutyakkal egyutt. A kutyak beassak a homokba es igy hutik magukat, orakon at mozdulatlanul alszanak. Este a parti ettermeket es barokat neztuk vegig. A fakon szines vagy kokuszdiobol keszult lampionok logtak. Mesebeli. :) Betertunk a Dolphin nevu barba (szinten Szasza ajanlasara :) ), en azt mondom, jo izlesed van. :)) Mindegyik asztalnal mas berendezes, kis csobogok, kiulok, szobrok, Buddha kepek agyagtablan, palmafak kozott.
Macskak jottek elo es lustan hevertek az ures asztalokon. Kovetkezo megfigyeles, hogy a gazdas macskaknak szalag es kis csengo van a nyakaban. Hazamegyek Perec is kap, ha engedi:))
Ennyi mara, Gabor viszont var Titeket a ko phangani bohoc megszuletesenek tortenetevel. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése